Transuniverse prominent aanwezig op eerste Urban Cross Kortrijk

De eerste Urban Cross in Kortrijk was een succes van formaat. Het is een gewaagde formule: een cyclocross in het centrum van de stad maak je zelden mee. Maar ze sloeg heel goed aan! Transuniverse Forwarding was één van de hoofdpartners van dit nieuwe event. Je kon er niet naast kijken.

De weergoden waren de Urban Cross zeer gezind: het was voor een 30 november niet te koud, de zon scheen en de hemel was blauw. Volgens kenners was het parcours om je vingers af te likken. Het had alles: modder, zandstroken, bruggen, scherpe bochten en een zware loopstrook. De toeschouwer kon langs alle kanten genieten.

De organisatoren zijn tevreden met de opkomst. Er waren zo’n 10.000 toeschouwers, waaronder een pak genodigden van Transuniverse. Voor sommigen van hen was deze Urban Cross Kortrijk een aangename kennismaking met het veldrijden.

Bij de mannen won de Nederlander Matthieu Van der Poel. Tweede was Tim Merlier, derde Toon Aerts. Bij de dames namen de Nederlanders alle podiumplaatsen in. Lucinda Brand won voor Ceylin Alvarado en Annemarie Worst.

 

 

play_circle_filled

Omhoog