Forse uitbreiding capaciteit crossdock-platform

De groepagetrafieken kenden dit jaar een vliegende start. De volumes groeien zo snel dat ze nu het precoronaniveau duidelijk overstijgen. “Daarom breiden we de capaciteit van ons crossdock-platform in Wondelgem met een derde uit”, zegt Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding.

 

Nu het leven grotendeels weer normaal wordt na de pandemie, veert de Europese economie veel sterker op dan verwacht. Hierdoor kennen de groepagetrafieken een forse groei. “Dankzij de geslaagde partnerships die we met LEMAN in Scandinavië, Italmondo in Italië en Europa Road in Engeland hebben opgezet, groeien ze bij Transuniverse zelfs sneller dan de markt. Hierdoor dreigde de overslagcapaciteit te klein te worden”, legt hij uit.

 

Wat ook meespeelde in het dreigend plaatstekort is de Brexit. “Nog steeds moeten we vaststellen dat geïmporteerde zendingen niet vergezeld zijn van de juiste papieren, waardoor we ze niet onmiddellijk kunnen uitklaren. Ze moeten dan ook langer blijven staan voordat wij ze tot op hun bestemming kunnen brengen”.

 

“We moesten dringend onze capaciteit uitbreiden. Dankzij de overheveling van de laatste opslagactiviteiten van Wondelgem naar ons magazijn in Sleidinge bij Evergem, hebben we een gebouw van 5.000 m² vrijgemaakt voor crossdocking. Dat brengt onze totale overslagcapaciteit op bijna 15.000 m²”, zegt Frank nog.

 

“Meer volumes betekent ook meer vrachtwagens. Dus moesten we ook de doorstroming verbeteren en meer parkeergelegenheid voor de extra vrachtwagens creëren. Gelukkig kunnen we vanaf september een aanpalend terrein huren, zodat we de toename van het verkeer adequaat kunnen opvangen”, klinkt het tot slot.

 

 

play_circle_filled

Omhoog