Landen in de kijker: Scandinavië

Transuniverse Forwarding en de Deense groep LEMAN, één van de marktleiders in de groepagesector in Scandinavië, sloten vorige zomer een strategisch partnership. De resultaten van deze samenwerking zijn nu al tastbaar: de vertrekken zijn dagelijks en ook een multimodaal aanbod is toegevoegd, voor meer duurzame transporten.

LEMAN is een toonaangevend transport- en logistiek bedrijf met zetel in Greve (Denemarken), nabij Kopenhagen. Het heeft eigen vestigingen in de drie andere Scandinavische landen, wat een vlotte afhandeling van de zendingen waarborgt.

“Dankzij dit partnership hebben we de frequentie opgevoerd: nu vertrekken er dagelijks vrachtwagens naar de Nordic Gateway, de centrale hub van LEMAN in Denemarken. De frequentie naar Zweden is verhoogd tot drie maal per week en die naar Noorwegen en Finland tot twee maal per week. Voor deze drie landen kunnen we dus, afhankelijk van de gevraagde snelheid, kiezen tussen vervoer via de Nordic Gateway of een rechtstreekse verbinding”, zegt Denis Glorie, lid van het directiecomité van Transuniverse Forwarding.

Ook de volumes vanuit Scandinavië zijn fors gegroeid. Daarom overleggen de operationele en commerciële teams van Transuniverse en van de LEMAN-vestigingen in de vier landen maandelijks hoe ze de logistieke stromen verder kunnen optimaliseren.

Multimodaal

“Daarnaast biedt Transuniverse nu ook een multimodale dienst op Denemarken aan met zeer interessante transittijden. Er is een afvaart per week, op vrijdag. De 45’ palletwide containers komen op maandag in de haven van Kolding aan. Van daaruit verzorgt LEMAN de verdere distributie van de zendingen in Denemarken en de rest van Scandinavië”, voegt Denis Glorie toe.

Omdat de vraag naar duurzame transporten stijgt, zet Transuniverse binnenkort ook een multimodale verbinding met Finland op. In een volgende stap zal een verbinding met Zweden volgen.

Verpakte goederen

De groepagezendingen voor Scandinavië bestemd, bestaan vooral uit verpakte goederen. “Ze zijn zeer uiteenlopend en gaan van voedingswaren tot vliegtuigonderdelen over chemicaliën, healthcare-producten, bouwmaterialen, automotive-producten enz.”, klinkt het nog.

 

play_circle_filled

Omhoog