Transuniverse op Salon de la Sous-Traitance Automobile in Tanger

Eind september ging in Tanger de zesde editie door van de Marokkaanse vakbeurs voor de onderaanneming in de auto-industrie, het ‘Salon de la Sous-Traitance Automobile’. Ons dochterbedrijf Transuniverse Forwarding Maroc en zijn partner Transit Jalal tekenden present.

De sector van de auto-industrie groeit snel in Marokko. Het land telt twee autofabrieken: een van Renault-Nissan en een van Peugeot-Citroën. Zij bedienen niet alleen de lokale markt, maar voeren ook steeds meer auto’s uit. In 2018 groeide de export met 20% tot ruim 8 miljard euro. Naar verwachting zal die omzet in 2020 stijgen tot 10 miljard euro.

Hierdoor stijgt ook de import van onderdelen, verpakkingen, uitrustingen, enzovoort. Daarnaast groeit de vraag naar allerlei diensten zoals logistiek en transport.

Transuniverse heeft sinds mei dit jaar een dochterbedrijf in Casablanca, Transuniverse Forwarding Maroc, dat over een eigen overslagplatform beschikt. Vanuit Wondelgem vertrekt dagelijks een truck naar Marokko. De transittijd varieert van twee tot vier dagen.

De contactgegevens zijn +32 9 253 31 22 of maghreb@transuniverse.be

 

play_circle_filled

Omhoog