Rusland voltooit Europa

Bediening Rusland maakt Europees plaatje compleet

 Eind mei stuurde Transuniverse Forwarding zijn eerste vrachtwagen richting Rusland. Daarmee dekt de expeditie- en logistiekgroep uit Wondelgem voortaan heel het Europese continent af.

 “Heel wat klanten waren vragende partij om met ons ook lading naar Rusland te kunnen sturen. Wij hebben alles wat met de bediening van Rusland te maken heeft, grondig onderzocht, van douaneprocedures en betalingsmodaliteiten tot logistieke afwikkeling. De conclusie was dat Rusland een markt is die we zeker aankunnen”, vertelt Bram Van Der Cruyssen, traffic operator Eastern Europe bij Transuniverse Forwarding.

“Rusland was het laatste land op het continent waarop we nog niet actief waren. Dit maakt ons Europees plaatje compleet”, voegt operations manager Kevin Van Ongeval daar aan toe. “Bovendien zat de timing goed. De Russische economie is door een dal gegaan maar zit opnieuw in de lift, al moet men nog steeds rekening houden met de impact van de handelssancties op bepaalde goederen.”

Twee routes

Eind mei vertrok vanuit Wondelgem de allereerste truck met groepageladingen.

“Momenteel staan twee routes en drie bestemmingen voorop. Via Smolensk bedienen we Moskou en het vlakbij gelegen Skolkovo, dat bekendstaat als het Russische Silicon Valley en waar onder meer elektronicareus Intel een belangrijke vestiging heeft. Via Vilnius in Litouwen rijden we naar Sint-Petersburg. We werken op beide assen met gespecialiseerde vervoerders en we hebben aan Russische zijde een officiële partner met een expeditiegroep uit Moskou. Het overgrote deel van de volumes is momenteel bestemd voor de hoofdstad.”

Opbouwfase

Een vaste regelmaat biedt de dienst nog niet. “We zitten in een opstartfase en zijn de volumes nog aan het opbouwen. Maar wij hebben de mogelijkheid om vanuit België dagelijks te laden en kunnen naast conventionele lading ook ADR-goederen en temperatuurgecontroleerde zendingen meenemen, in deelladingen of volle vrachten. Alle transporten gebeuren onder het TIR-regime.”

Een aantal verladers, waaronder enkele grote namen, maakt intussen al gebruik van de nieuwe lijn. Zij geven met Transuniverse Forwarding zowel ‘high end’ als ‘middle end’ producten mee.

Transuniverse Rusland
play_circle_filled

Omhoog