Frank Adins spreker op het event ‘Missie Multimodaal’

Eind november 2018 organiseerden Multimodaal.Vlaanderen en North Sea Port de eerste editie van het event Missie Multimodaal. Ruim 250 bezoekers konden zich door voorbeelden inspireren op multimodale oplossingen over in de haven van Gent. Ook kwamen toonaangevende initiatiefnemers spreken over de kansen en risico’s van een modal shift. Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding, was één van hen.

Multimodaliteit staat vandaag hoog aangeschreven, maar de economische realiteit schrikt nog heel wat bedrijven af. Logistieke bedrijven moeten eerst de ‘mental shift’ maken om goederen duurzaam te vervoeren, voordat zij de ‘modal shift’ kunnen verwezenlijken, zo bleek tijdens het event.

Frank Adins vertelde de genodigden dat, naast het milieu, bij Transuniverse de operationele en financiële aspecten de doorslag gaven om intermodaal te gaan. “We zien alleen maar voordelen: minder risico op ongevallen en schade, minder douaneformaliteiten, minder invloed van het weer en minder chauffeurs”, legde hij uit.

De conclusie van het event was dat bedrijven die de stap zetten naar multimodaliteit de mogelijkheden en hindernissen goed moet afwegen, maar dat zij er doorgaans een pak beter bij varen.

play_circle_filled

Omhoog