Meet the team – HR

Ellen De Cock (HR-manager): “Kennis opbouwen en delen is in onze sector essentieel”

 

“De beste service voor de klanten bereik je pas als jouw werknemers zich goed voelen in hun bedrijf en goed opgeleid zijn. Dit is meer dan ooit noodzakelijk en het is de taak van ons team om daarvoor te zorgen”, zegt Ellen De Cock, HR-manager bij Transuniverse. Samen met haar collega’s Carine Mussche en Elfi Van Goethem vormt ze het Human Resources-team.

Carine is verantwoordelijk voor de administratieve opvolging en het payroll-beheer van voornamelijk de arbeiders. Andere taken zijn onder andere het regelen van de educatieve verloven, het beheer van het bedrijfswagenpark en de organisatie van het kmo-portefeuille. Carine werkt al meer dan 35 jaar bij Transuniverse.

Elfi van haar kant heeft het HR-team een tweetal jaar geleden vervoegd en is binnen Transuniverse ook de vertrouwenspersoon. Zij legt zich toe op onthaal en onboarding, rekrutering, opvolging van de opleidingen en administratieve ondersteuning van de payroll voor de bedienden. Zij beheert ook de sociale media.

 

Beleid en strategie

“Mijn taken zijn zeer gevarieerd en uiteenlopend: ik ben verantwoordelijk voor de opmaak van de HR-policies, het HR-budget, de in-, door- en uitstroomflows, het arbeidsreglement en ik neem het initiatief voor allerhande HR-projecten. Daarnaast adviseer ik het directiecomité op gebied van werknemersgerelateerde onderwerpen. Maar ook praktische aspecten komen aan bod, zoals: rekrutering, het beheer van de payroll van de bedienden, de interne communicatie en de ‘moeilijke’ gesprekken”, legt Ellen uit.

“Kennis is in onze sector essentieel. Daarom hechten we veel belang aan het opbouwen en het delen ervan. Opbouwen doen we door het organiseren van interne en externe opleidingen.”

 

Onboarding en nieuwe profielen

Op deze krappe arbeidsmarkt is een geslaagde onboarding van groot belang. “Dat is voor ons een bekommernis, net als het aantrekken van mensen met – liefst – kennis van sector. Ik vermeld hierbij ‘liefst’ omdat wanneer die knowhow ontbreekt maar de ‘goesting’ om te werken aanwezig is, wij voor een aangepaste opleiding zorgen”, benadrukt Ellen.

Haar aandacht gaat ook naar retentie. “Al valt bij Transuniverse de uitstroom best goed mee. Werknemers blijven doorgaans zeer trouw aan het bedrijf. Maar dat brengt ook uitdagingen met zich mee: verschillende mensen naderen hun pensioenleeftijd. Het is dus een noodzaak om nieuwe, gemotiveerde mensen aan te trekken. Heb je interesse om bij Transuniverse te werken? Bel of schrijf me”, zegt ze met een kwinkslag.

 

Op de foto (vlnr): Carine Mussche, Elfi Van Goethem en Ellen De Cock
play_circle_filled

Omhoog