Meer flexibiliteit en kortere transittijden op Scandinavië

Vanaf 1 oktober worden de trafieken op Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland heringericht om de transittijden te verminderen en de reactiviteit en flexibiliteit te vergroten. We stappen af van een samenwerking met één partner met één centrale hub voor de hele regio en zetten in op rechtstreekse lijnen naar de vier landen, in samenwerking met sterke lokale partners.

 

“De marktomstandigheden zijn door de afkoeling van de Europese economie snel aan het veranderen. De wensen van de klanten veranderen mee: ze verwachten onder meer kortere transittijden en meer reactiviteit. Deze verwachtingen variëren volgens de regio’s. De tendens is in de trafieken op Scandinavië al duidelijk voelbaar, zodat wij onze organisatie daar proactief aanpassen”, zegt Jo Vormezeele, Operations Director bij Transuniverse.

Sales Manager Dennis Snoeck: “Tot voor kort werkten we met één partner voor de hele regio. Alle zendingen vanuit België passeerden via een overslaghub in Denemarken, vanwaar ze vertrokken naar hun eindbestemming. Voor kleinere zendingen is dat een perfecte oplossing, maar voor grotere partijen goederen betekende de tussenstop een relatief tijdverlies. Dat had een negatieve weerslag op de transittijden en de flexibiliteit”.

 

Meer rechtstreekse lijnen

“In de nieuwe organisatie werken we volgens een hybride model: wij verzorgen zoveel als mogelijke rechtstreekse ‘line hauls’ – wat veel sneller is – en voor de kleinere partijen werken we in synergie met een aantal sterke lokale partners in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. We kunnen zo de beste oplossing voor de klanten kiezen en op maat van hun wensen werken”, voegt Jo Vormezeele toe.

In eerste instantie gaat Transuniverse een samenwerking aan met Nordic Transport Group in Denemarken en Noorwegen, Blue Water Shipping in Zweden en Polar Logistics in Finland. “Het voordeel van NTG is dat elke nationale organisatie zeer autonoom werkt: zo zijn we verzekerd van een grote flexibiliteit. Voor een deel van het Verenigd Koninkrijk werken we trouwens nu al samen met de lokale afdeling van NTG, met uitstekende resultaten”, zegt hij nog.

“Een belangrijk aspect van deze nieuwe samenwerkingen is dat ze niet exclusief zijn. Om bepaalde delen van een land nog beter af te dekken is het mogelijk om in de toekomst specifieke partnerships op lokaal niveau aan te gaan”, zegt Dennis Snoeck tot slot.

 

Flexibelere vertrekdata

Dankzij deze nieuwe organisatie kan Transuniverse de frequentie van de vertrekken op de Scandinavische landen op peil houden en tegelijk flexibeler zijn in de vertrekdata.

Wilt u meer weten over de voordelen van deze nieuwe opzet voor uw bedrijf? Stuur een mail naar internal.sales@transuniverse.be. Wij nemen dan snel contact met u op.

 

play_circle_filled

Omhoog