Medewerkers leren elkaar anders kennen op een ludieke manier

Bij Transuniverse investeren we graag in het welbevinden van onze werknemers. Gelukkige medewerkers voelen zich niet alleen meer betrokken bij het bedrijf, ze zijn ook de beste ambassadeurs voor ons als organisatie en als werkgever! Daarom organiseerden we eind april de Dag van de Medewerker in samenwerking met ‘serious happiness’-bedrijf Hallelujah.

Na twee woelige jaren, waarin telewerk en beperkt sociaal contact vaak de norm waren, was het tijd om iedereen binnen het bedrijf echt weer samen te brengen. “Samen met Hallelujah organiseerden we een evenement onder het thema “I want to break free”. Met dit concept leren mensen binnen een organisatie elkaar beter kennen op een ludieke en laagdrempelige manier. Alle bedienden en arbeiders werden voor een ‘green screen’ geplaatst en kregen ze op ludieke wijze een aantal stellingen voorgeschoteld. Aan de hand van hun antwoorden konden ze elkaar op een heel andere manier ontdekken”, zegt Elfi Van Goethem, HR Officer van Transuniverse Forwarding.

“Met zo’n micro event van zowat een uur slopen we de fictieve grenzen tussen de medewerkers en gaan we op zoek naar wat hen verbindt. Het is verbazend wat de connectie kan zijn tussen personen met een heel andere positie of functie binnen het bedrijf”, voegt ze toe. “Heel snel bleek dat de basis werd gelegd voor er een nieuwe groepsdynamiek. Door de collega’s anders te leren kennen ontstaat gemakkelijker een familiegevoel”.

play_circle_filled

Omhoog