Transuniverse werft magazijniers aan op zeer innovatieve wijze

De logistieke activiteiten van Transuniverse kennen een sterke groei. Het vinden van voldoende en gemotiveerd personeel is dan ook een hele uitdaging. Samen met het coachingbedrijf Levanto en de VDAB vonden we onze nieuwe magazijniers op een zeer innovatieve manier: via een dag vol interactieve spelen.

“Deze innovatieve methode geeft ons de mogelijkheid om de focussen op de vaardigheden van de kandidaten en niet op hun CV. Er kwamen zo’n twintig kandidaten op deze interactieve sollicitatiedag af. Wij vonden de meeste medewerkers die we nodig hadden”, zegt HR-manager Valérie Van Haver.

“Het klassieke sollicitatiegesprek is zo passé. Als men net zoals Transuniverse Forwarding geschikte werknemers wil vinden, kan men het anders aanpakken. Levanto ontwikkelt een sollicitatiespel op maat van het bedrijf, waarin competenties naar boven komen die het als werkgever belangrijk vindt”, zegt Simone Middeldorp, projectmedewerker ‘Expeditie Werk’ bij Levanto.

“Tijdens die ludieke momenten zie je potentiële medewerkers in actie. Je ontdekt onmiddellijk welke competenties ze écht in huis hebben. Werken ze goed in groep? Hoe gaan ze om met procedures? Nemen ze initiatieven? Dat is veel efficiënter dan een sollicitatiegesprek of een cv waarin die vaardigheden niet altijd aan bod komen”, stelt Valérie Van Haver vast.

 

play_circle_filled

Omhoog