Kortere tansittijden op Hongarije dankzij nieuwe agent Trans-Sped

Sinds kort werkt Transuniverse samen met het Hongaarse logistieke bedrijf Trans-Sped, dat in eigen land marktleider is in de groepage. Het beschikt in Hongarije over fijnmazig distributienetwerk, zodat onze zendingen vanuit België sneller ter bestemming komen. “De transittijden werden met zo’n dag verminderd”, zegt sales manager Dennis Snoeck.

 

Onze klanten verwachten korte transittijden naar alle uithoeken van het land. Daarom hebben wij het initiatief genomen om met een sterke groepagespecialist in zee te gaan, met name Trans-Sped uit Debrecen.

 

Trans-Sped bestaat al 30 jaar en heeft net als Transuniverse familiale aandeelhouders. Het bedrijf behoort tot de Top 10 van de transport- en logistiekspelers in Hongarije. Het is actief in wegtransport van volle ladingen (nationaal en internationaal vervoer), groepage, distributie, warehousing en e-fulfilment voor de e-commerce. Het telt zo’n twintig sites in Hongarije en beschikt over 480 vrachtwagens, waarvan 230 eigen voertuigen.

 

“In de groepagesector is het de sterkste Hongaarse speler dankzij zijn crossdock center in Nagystarcsa nabij Budapest en zijn fijnmazig distributienetwerk. Zijn specialiteiten in de groepage zijn Oost- en Noord-Europa en een deel van West-Europa. België was nog een blinde vlek in zijn groepagenetwerk, zodat de samenwerking met Transuniverse grote opportuniteiten biedt om die activiteit te doen groeien”, voegt Dennis toe. Op termijn kan dit leiden tot een evenwicht in de import- en exportstromen, wat een gunstig effect zal hebben op de frequenties en de kostprijs.

 

Hongarije is een zeer belangrijke markt voor Transuniverse, met zo goed als dagelijkse vetrekken. “Dankzij de samenwerking verwachten we dat de frequentie op vrij korte termijn opgedreven kan worden tot een vertrek per dag, ondanks de licht dalende vraag. En dankzij het lokale netwerk in Hongarije zijn de transittijden met ongeveer één dag ingekort. Afhankelijk van de bestemming zijn ze nu vier à vijf dagen”, stelt hij nog.

 

Trans-Sped hecht net als Transuniverse veel belang aan duurzaamheid – het haalde de Ecovadis Silver-medaille – en aan innovatie. Zo is zijn online track & trace-systeem bijzonder performant. Ook vermeldenswaard is dat het TAPA TSR gecertificeerd is.

 

play_circle_filled

Omhoog