Land in de kijker: Frankrijk

In februari 2018 opende Transuniverse Forwarding een dochteronderneming in Frankrijk, in Garonor bij Parijs. Vandaag, nog geen twee jaar later, is Transuniverse France een solide organisatie met drie vestigingen en een twintigtal medewerkers. “Het verkeer naar België en dat naar Noord-Afrika waren de belangrijkste drivers van dit succes, maar ook de Europese groepagesdiensten en Air & Sea speelden mee“, aldus Hervé Caplier, directeur van Transuniverse France.

De Franse dochteronderneming telt nu drie vestigingen: Parijs (Garonor), Lyon (Saint-Symphorien d’Ozon) en Rijsel (Lesquin).

 “De activiteiten kenden een snelle start. De groei kwam weliswaar tussen maart en juni tot stilstand door de gezondheidscrisis, die gevolgen had voor de hele activiteit. Tijdens de zomer konden we een duidelijke hervatting van de trafieken vaststellen, die weliswaar door de tweede lockdown opnieuw werd geïmpacteerd“, merkt Hervé Caplier op.

Transuniverse France heeft zijn hoofdzetel in Paris-Garonor, waar twaalf mensen werken. Het filiaal in Lyon telt vijf medewerkers en dat in Rijsel twee.

Het agentschap in Parijs ontvangt een dagelijkse shuttle van en naar België. In synergie met het hoofdkantoor in Gent kan Transuniverse France hierdoor niet alleen het verkeer op de Benelux ontwikkelen, maar ook op Noord- en Oost-Europa. De groepagetrafieken van en naar het Zuiden van Europa worden rechtstreeks ontwikkeld via partnerships in onder meer Italië, Spanje, Portugal, Griekenland en Zwitserland.

De tweede markt is Tunesië met 8 tot 10 vrachtwagens per week (import en export). Die wordt bediend vanuit de drie sites van Transuniverse France.

Marokko is eveneens een specialiteit, met 5 vrachtwagens per week. Transuniverse Maroc werd overigens gelijktijdig met Transuniverse France opgestart.

Ook het verkeer van en naar Turkije is belangrijk.

Tak Overseas

De volumes van Transuniverse France op gebied van zeevracht en luchtvracht nemen fors toe sinds de aanwerving in mei jongstleden van een Overseas-specialiste. Zij ontwikkelt deze stromen in alle drie de platforms in Frankrijk“, legt Hervé Caplier uit. “Overzeese groepage vertegenwoordigt vandaag 15% van onze activiteit. Zo behandelen we tussen de 30 en 50 zeecontainers per maand. Ook het aantal luchtvrachtdossiers neemt toe, onder meer via de luchthavens van Paris-CDG, Lyon-Saint-Exupéry en Lille-Lesquin”.

Parallel daarmee ontwikkelen we douanediensten. Vanaf de oprichting beschikt Transuniverse France over een vergunning van de Franse Douane. De drie platforms zijn dan ook ingericht als douane-magazijn. Vandaag behandelt de Douanedienst ruim 800 inklaringen per maand”, klinkt het nog.

play_circle_filled

Omhoog