Frank Adins te gast bij Live Studio over evolutie transportprijzen

Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding, was onlangs te gast bij de Live Studio van Transportmedia. Samen met Jan Boonen, Sales Manager van Be-Trans (JOST), werd hij door hoofdredacteur Claude Yvens geïnterviewd over de evolutie van de markt van het wegvervoer en meer bepaald van de transportprijzen.

Vandaag is de vraag naar transport nog bijzonder hoog. Maar het is koffiedikkijken hoe ze de komende maanden zal evolueren. Wat wel vaststaat, is dat de kostprijs fors gestegen is en verder zal stijgen. Niet alleen de dieselprijs staat op een recordniveau, maar ook de vaste kosten – onder meer de lonen – schoten de hoogte in. De stijging van de kostprijs varieert van bestemming tot bestemming, maar gemiddeld bedraagt ze 17%. En in januari zal hij opnieuw toenemen door een nieuwe stijging van onder meer de lonen.

“Het komt er dus op aan om goed naar het dashboard te kijken”, zegt Frank Adins. Net als Jan Boonen stelt hij dat die kosten absoluut zullen moeten doorgerekend worden. Beide zijn hiervan overtuigd: “Er geen keuze is: wie dat niet doet, gaat eraan”.

Bekijk hier dit boeiende en verhelderende interview.

play_circle_filled

Omhoog