Samen sterker met EKOL Hongarije

Transuniverse trekt ook in Hongarije samen op met EKOL

Transuniverse Forwarding en EKOL breiden hun samenwerking uit. Vanaf volgende week treedt de Turkse groep ook in Hongarije op als agent van de Gentse groepagespecialist. Voor de bediening van dat land trekken beide partners de intermodale kaart.

Transuniverse en EKOL zijn al partners in Turkije en Spanje. Daar komt nu Hongarije bij. Daar schakelde Transuniverse tot dusver een lokale vervoerder in, maar ziet het met EKOL meer groeikansen, zegt operations manager Kevin Van Ongeval.
Het past in de groeistrategie van Transuniverse Forwarding, dat sinds kort ook op Rusland actief is.

Intermodaal

Vanuit België biedt de Gentse operator dagelijkse laadmogelijkheden richting Hongarije. Wekelijks gaan een twintigtal trucks die richting uit, geeft Van Ongeval aan. Het overgrote deel van die transporten hebben betrekking op het vervoer van deelladingen.
De vrachtwagens leggen niet de hele afstand over de weg af. In Keulen worden de opleggers op een bloktreinverbinding naar Budapest gezet. Die trein pendelt op maandag, woensdag en vrijdag naar de Hongaarse hoofdstad.
Transuniverse verwacht dat de frequentie op termijn zal toenemen, maar mikt met dit product momenteel vooral op zowel volle vrachten als groepagepartijen die minder transittijdgevoelig zijn, en op klanten die hun ecologische voetafdruk willen verminderen.
EKOL beschikt in Budapest in de onmiddellijke nabijheid van de spoorterminal over een magazijn van waaruit het de zendingen verder kan verdelen. Op die verbinding kunnen ook ADR-goederen mee.

Capaciteitstekort

“De keuze voor de combinatie weg/spoor biedt tevens de mogelijkheid om de opleggers zwaarder te beladen. Ook het capaciteitsprobleem dat zich steeds meer stelt in de bediening van Oost-Europa, speelt mee”, voegt Kevin Van Ongeval nog toe. “Er zijn minder trucks beschikbaar omdat Oost-Europese chauffeurs steeds meer werk dichter bij huis vinden.”
Transuniverse en EKOL gebruiken Keulen vandaag al als intermodaal aanknopingspunt voor lading die bestemd is voor Turkije. EKOL zet ook op de as Zeebrugge-Triëste voortaan in op de trein.

Transuniverse Hongarije
play_circle_filled

Omhoog