Een gezonde geest in een gezond lichaam

Voldoende bewegen is goed voor lichaam en geest. Wie regelmatig beweegt ervaart minder stress, voelt zich meer ontspannen en heeft meer veerkracht. Sport vergroot ook de werkvreugde. Daarom wil Transuniverse investeren in het stimuleren van beweging en sport.

 

We spenderen doorgaans meer dan een derde van onze tijd op het werk. Een reden te meer om ook op de werkplek aan onze gezondheid te denken. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door gezonde voeding en drank te promoten. Zo zijn water, thee en koffie voor iedereen gratis bij Transuniverse, maar soft drinks niet. Ook organiseerden we onlangs nog een ‘gezondheidsdag’.

Dat kan ook door meer te bewegen. “In de kelder van ons gebouw beschikken werknemers ’s ochtends, ’s middags en na de uren vrij over een fitnessruimte met douches. Ook werd er onlangs het initiatief gestart om onder de middag, onder begeleiding van de ‘Start to run’-app in groep te gaan lopen”, zegt Elfi Van Goethem, HR Specialist bij Transuniverse.

Samen bewegen en sporten is overigens goed voor de teamgeest binnen een bedrijf. “Zo nam onlangs een ploeg van Transuniverse deel aan het volbaltoernooi dat onze klant SSC – voor het eerst sinds de coronacrisis – organiseerde. Ruim 20 bedrijven namen het in Edegem sportief tegen elkaar op. Onze ploeg – met leden uit de verschillende afdelingen – speelde die dag vijf matches, waarvan ze er drie won”, vertelt Elfi.

Transuniverse nam in juni ook met twee teams deel aan de CAAAP-triatlon in Kortrijk, een groots sportevenement voor individuen en bedrijven. Elk team bestond uit drie medewerkers, die telkens voor één discipline waren ingeschreven (lopen, fietsen of zwemmen). “Meerdere collega’s kwamen mee naar Kortrijk om hen enthousiast aan te moedigen. Ook zij die niet sporten kunnen inderdaad bijdragen tot het groepsgevoel!”, klinkt het nog.

play_circle_filled

Omhoog