Eigen dochterbedrijven in Frankrijk en Marokko

Transuniverse Forwarding heeft in Frankrijk en Marokko dochterondernemingen opgericht. De trafieken van en naar beide landen groeien zo hard, dat eigen lokale organisaties zich opdrongen. Die kantoren en hubs zijn sinds enkele weken operationeel, waardoor de dienstverlening op beide landen een ferme boost kreeg.

Transuniverse France heeft zijn hoofdkantoor op Garonor, de immense logistieke zone ten noorden van Parijs langs de A1 (Autoroute du Nord). Daar is ook het centrale overslagplatform voor Frankrijk gelegen. Het Franse dochterbedrijf vervult naast operationele taken ook een commerciële rol. Het zal zorgen voor een verdere groei van de bestaande groepagetrafieken tussen België en Frankrijk. De nieuwe ploeg zorgt er ook voor dat Transuniverse Forwarding nadrukkelijker aanwezig is in de trafieken tussen Frankrijk en de rest van Europa.

In die context is nu al een bijkantoor en kleinere cross-docking hub geopend in Lyon.  Op vrij korte termijn wil Transuniverse ook in andere belangrijke Franse steden overslagplatforms openen. Dat gebeurt bijvoorbeeld binnenkort in Rijsel.

Transuniverse Forwarding Maroc

Transuniverse heeft tevens in Casablanca een eigen groepagebedrijf opgericht om de Marokkaanse markt nog beter te bedienen. Deze vestiging start met vier medewerkers. Vandaag zijn er dagelijkse vertrekken vanuit Wondelgem naar de Maghreb. De zetel in Casablanca heeft een eigen overslagplatform.

In Tunesië blijft Transuniverse samenwerken met een exclusief agent, AST Tunis (Avenir Service Transport). Daar wordt de infrastructuur van AST gebruikt voor de cross-dock operaties.

Transuniverse Forwarding France speelt overigens een belangrijke rol in het verkeer van en naar Marokko en Tunesië. Vrachtwagens van en naar Wondelgem kunnen in Garonor stoppen om bij te laden, zodat de frequentie op beide landen sneller kan worden opgevoerd.

play_circle_filled

Omhoog