Roemeense controletoren

Jaarlijks verzorgt Transuniverse Group het transport van niet minder dan 130.000 zendingen. Daar komt een stapel elektronisch papierwerk bij kijken. De opvolging daarvan gebeurt nu in ruime mate vanuit de controletoren van de groep in Roemenië.

Transuniverse Group heeft naast zijn agenten in vele landen ook twee eigen vestigingen in het buitenland. Het kantoor in Milaan is vooral commercieel van belang. Voor Constanta is een heel andere, maar niet minder belangrijke rol weggelegd.

De Roemeense dochter van de Belgische groep neemt sinds zowat een jaar ook de administratieve opvolging van alle zendingen voor haar rekening. Ontbrekende, onvolledige of tegenstrijdige gegevens worden door de Roemeense operatoren opgespoord, gecheckt en in het systeem aangevuld. Die supportfunctie reikt van order input tot facturatie, voorbereiding van douanedocumentatie, controle van inkomende facturen enz.

Met de nieuwe e-tracker komt ook het luik ‘statusopvolging’ voortaan sterker aan bod. Bij elke nieuwe stap past Constanta de status van de zending aan en deelt het die info met de verzender en ontvanger van de goederen.

Werklast verlichten

“Dat alles verlicht de werklast voor onze mensen in België aanzienlijk. Zo kunnen zij zich meer focussen op de operationele kant van onze bedrijvigheid en de planning van alle transporten. Het faciliteert meteen ook de communicatie naar de klanten toe”, legt IT-verantwoordelijke Kevin Demeyer uit. “Maximale automatisatie is vanzelfsprekend iets wat ook wij nastreven. Tegelijkertijd houden we met onze controletoren een menselijke vinger aan de pols.”

Het kantoor in Roemenië is fors aan het groeien. De huidige locatie is te klein geworden voor de twintig medewerksters die daar nu al aan de slag zijn. Zij verhuizen binnenkort naar een ruimer gebouw.

play_circle_filled

Omhoog