Chris Thys – Welpa Trans: “Integratie is een duidelijke win win”

Zo’n jaar geleden nam Transuniverse Forwarding het expeditiebedrijf Welpa Trans uit Wommelgem (Antwerpen) over. Hiermee haalden we aanvullende expertise op het gebied van chartering van wegvervoerdiensten binnen. Welpa Trans blijft als zelfstandige entiteit binnen Transuniverse werken, in nauwe samenwerking met de collega’s in Wondelgem.

 

“De integratie binnen Transuniverse gebeurde vlotjes, met behoud van de eigen identiteit en werkmethodes. Er is een wisselwerking tot stand gebracht die voor beide bedrijven én hun klanten een duidelijke win-win is”, zegt Chris Thys, die Welpa Trans samen met haar drie collega’s runt.

Met de integratie beoogde Transuniverse een uitbreiding van de dienstverlening buiten zijn core business, groepage en lijndiensten. “Welpa Trans is gespecialiseerd in chartering. Wij kopen vrachtwagencapaciteit in op vraag van onze klanten, in functie van hun specifiek noden. Dit betekent dat we altijd ‘one on one’ en met ‘ad hoc’ tarieven werken. De ladingen vervoeren we dus rechtstreeks van verzender tot ontvanger met dedicated wagens die gekozen worden in functie van specifieke vragen van de klant”, legt Chris uit. Het gaat om volle vrachten, deelladingen, expresvervoer en ladingen met speciale eisen

Als groepageoperator werkt Transuniverse met een crossdock-center in Wondelgem en met lijndiensten, vaste vertrekken en vaste transittijden. “Het kan gebeuren dat groepageklanten aan hun contactpersoon bij Transuniverse vragen of een lading sneller kan vertrekken of per express vervoerd kan worden. Die kan zich dan tot een collega bij Welpa Trans richten om op dit verzoek in te gaan. Transuniverse kan zo meer als een one-stop-shop voor zijn klanten fungeren”, zegt Chris.

 

Wisselwerking

“Hetzelfde geldt andersom”, voegt ze toe. “Als een van onze klanten een niet dringende lading heeft die geschikt is voor een lijnwagen, dan kunnen wij hem via Transuniverse een interessante oplossing aanbieden. We kunnen ook meer bestemmingen bedienen. Sinds de Brexit vervoerden we bijvoorbeeld weinig lading naar het Verenigd Koninkrijk omdat de douaneformaliteiten voor ad hoc-zendingen te omslachtig zijn. Daar komt nu verandering in, omdat Transuniverse over een sterke douaneafdeling beschikt en dat land heel frequent bedient.”

“Er is sinds de integratie dus een nieuwe dynamiek ontstaan, waarbij we extra diensten kunnen aanbieden en tegelijkertijd de betrouwbare en gepersonaliseerde service blijven verzekeren die de Welpa-klanten gewoon zijn”, stelt Chris tot slot.

 

play_circle_filled

Omhoog