Verschillende certificeringen succesvol afgerond

Transuniverse heeft onlangs verschillende audits afgerond met betrekking tot kwaliteit, milieu en veiligheid. Zo zijn de jaarlijkse opvolgingsaudits voor de certificaten ISO 9001, ISO 14001 en SQAS succesvol verlopen. Eind vorig jaar werd ook de status van AEO opnieuw bevestigd. Ook ons dochterbedrijf Welpa Trans beschikt over een ISO 9001-certificaat.

 

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Met dit certificaat wordt beoordeeld of een bedrijf  in staat is om te voldoen aan de eisen van klant. ISO 9001 wordt ook wel als volgt versimpeld weergegeven: “zeg wat je doet; doe wat je zegt; en bewijs”.

ISO 14001 is de internationale norm voor milieumanagement. In deze standaard staat beschreven hoe een bedrijf procesmatig milieurisico’s beheerst en indien mogelijk voorkomt. Het certificaat is bedoeld voor ondernemingen die hun duurzaamheidsbeleid naar een hoger niveau willen tillen en hun milieuprestaties continu willen verbeteren.

Het Safety and Quality Assessment System (SQAS) is een auditsysteem van de Europese organisatie van de chemische nijverheid (CEFIC) om de veiligheid van transporten te waarborgen. Het wordt gebruikt om logistieke dienstverleners te beoordelen op gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid, milieuvriendelijkheid en sociale verantwoordelijkheid.

De status van ‘geautoriseerde marktdeelnemer’ (Authorised Economic Operator, AEO) wordt verleend aan bedrijven die voldoen aan een aantal criteria in het douanewetboek van de Europese Unie. Ze werken nauw samen met de douaneautoriteiten om de internationale toeleveringsketen te beveiligen. Bedrijven met een AEO-statuut worden erkend als betrouwbare en veilige handelspartner. Ze genieten ook van betere relaties met de douane en andere overheidsinstanties.

 

play_circle_filled

Omhoog