Eigen trailers vangen groei van en naar Tunesië op

Om de groei van de trafieken van en naar Tunesië op te vangen zet Transuniverse twee nieuwe kastopleggers in. Ze vullen de capaciteit aan van onze agent in Tunis, AST. Met dit eigen materieel kunnen we de pieken beter opvangen en de regelmaat van onze vertrekken waarborgen.

AST beschikt over een goed uitgebouwde vloot kastopleggers voor hangend vervoer, die het bedrijf ook voor Transuniverse inzet. Door het onevenwicht van de trafieken gebeurt het dat trailers in Spanje, Frankrijk of Italië een paar dagen op terugvracht moeten wachten, wat druk op de beschikbare capaciteit zet. Ook zorgen pieken in de vraag soms voor bottlenecks.

“Omdat wij actiever worden op deze markt en de volumes een sterke groei kennen, moeten we zeker zijn van voldoende capaciteit. Daarom hebben we twee opleggers in gebruik genomen die we via TIP Trailers huren. Door onze eigen trailers in te zetten, willen we niet enkel de vloot van onze agent AST aanvullen, maar ook onze naambekendheid in Tunesië vergroten”, zegt Theo Timmerman, traffic manager Maghreb in Wondelgem.

“De nieuwe opleggers zijn kastenwagens en bieden een laadvolume van 90 m³. In deze voertuigen kunnen we hangend vervoer combineren met gepallettiseerde ladingen”, voegt hij toe.

Transuniverse organiseert vijf à zes vertrekken per week naar Tunesië. De lading bestaat – in beide richtingen – vooral uit textiel, zowel hangend als verpakt. Daarnaast omvatten de groepagezendingen meestal industriële goederen en general cargo. “Met de nieuwe trailers kunnen we dus de regelmaat van de vertrekken te allen tijde waarborgen en voldoende flexibiliteit inbouwen om de verschillende types ladingen te kunnen aannemen”, zegt Theo Timmerman nog.

 

play_circle_filled

Omhoog