Transuniverse tekent exclusief partnerschap met Torrestir in Portugal

 

Vanaf 1 februari steunt de Belgische groepagespecialist Transuniverse Forwarding op een nieuwe agent in Portugal om de distributie in dat land te verzorgen, met name Torrestir. “Met dit exclusief partnership kunnen we het land vanaf nu fijnmaziger afdekken. Een extra voordeel is een verbetering van het opvolgen van zendingen dankzij geautomatiseerd dataverkeer”, zegt Operations Director Jo Vormezeele.

Portugal is een belangrijke bestemming voor Transuniverse, met dagelijkse vertrekken naar Porto en Lissabon. “Onze sector is in volle evolutie. Klanten vragen niet alleen een hogere vertrekfrequentie maar ook kortere transittijden, ook voor meer afgelegen bestemmingen. Ze verwachten tevens snelle en accurate informatie over de status van de zending en de Proof of Delivery. Torrestir, onze nieuwe partner in Portugal, kan dankzij het automatisch delen van data aan deze eisen beantwoorden”, voegt hij toe.

 

Torrestir

Torrestir is in Portugal een van de marktleiders in de groepage- en distributiesector. Naast zijn hoofdzetel in Braga beschikt het bedrijf over maar liefst 16 eigen lokale vestigingen. Het staat tevens aan de top op gebied van IT, track & trace en geautomatiseerde uitwisseling van informatie. “Hierdoor kunnen onze verwachtingen op gebied van fijnmazigheid en snelle datacommunicatie ingelost worden”, zegt Jo Vormezeele nog.

Naast de nationale distributie legt Torrestir sinds enkele jaren meer de nadruk op groepagetransporten tussen Portugal en de rest van Europa. “Begin vorig jaar sloten we een exclusief partnerschap met het distributienetwerk CargoLine in Duitsland. Daarnaast werd ons netwerk in Oost-Europa en Italië aangevuld en verbeterd. Nu is een uitbreiding van de dienstverlening van en naar de Benelux aan de beurt, dankzij een exclusief partnerschap met Transuniverse”, zegt Helder Silva, general manager van Torrestir.

“Transuniverse en Torrestir zijn familiale bedrijven die dezelfde waarden en mentaliteit delen. We hechten beide ook veel belang aan een persoonlijke dienstverlening en een high tech aanpak. Deze samenwerking zal ons toelaten om de frequentie en het service niveau te verhogen”, benadrukt hij.

 

Dagelijkse vertrekken

Vrachtwagens vertrekken dagelijks vanuit Wondelgem naar Portugal. De transittijd bedraagt voor groepage, net als voorheen, 5 dagen voor de grote economische centra. “Voor de meer afgelegen delen van het land is de transittijd nu 6 dagen, een dag minder dan voordien”, voegt Jo Vormezeele toe.

 

Over Torrestir

Torrestir Transitários (www.torrestir.com) is opgericht in 1962 en is nog steeds in handen van de familie Torres. Het telt nu 16 locaties in Portugal (inclusief de eilanden), alsook eigen vestigingen in Spanje, Mozambique en Duitsland. In 2022 genereerden de 2.700 medewerkers een omzet van 250 miljoen euro. Naast nationaal en internationaal stukgoed- en groepagevervoer biedt de groep ook diensten aan op gebied van contractlogistiek, containervervoer, heavy lift- en speciaal transport, douaneafhandeling, koerierdiensten en farmatransport (GDP). Het beschikt over een eigen vloot van zo’n 1600 voertuigen. Torrestir richt zich op de sectoren farma en gezondheidszorg, retail, voeding, mode, automotive, hernieuwbare energie en IT.

 

play_circle_filled

Omhoog