Transuniverse Forwarding was op Transport & Logistics Antwerp

Antwerp Expo ontving op 19, 20 en 21 oktober de tweejaarlijkse vakbeurs Transport & Logistics Antwerp. Transuniverse Forwarding was natuurlijk van de partij om zijn klanten – eindelijk -opnieuw ‘fysiek’ te kunnen ontvangen.

 

De coronamaatregelen die in oktober golden waren minder strikt dan nu, zodat het hele team van Transuniverse klanten en relaties in een informele – maar veilige – sfeer kon ontvangen. “De beurs is een ideale plek om onze klanten en leveranciers te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen over de dienstverlening, nieuwe projecten en de evolutie van de markt. Na maanden van digitale contacten was het voor iedereen een verademing”, zegt Filip Banckaert, Sales Manager bij Transuniverse.

 

“De beurs was ook een ideaal forum om open te praten over de uitdagingen waarvoor we staan. De hele sector kampt met een verstoring van de supply chains, hogere kosten, inefficiënties op de laad- en losplaatsen en een verminderde capaciteit. Voor volgend jaar zien we geen soelaas, in tegendeel: het chauffeurstekort wordt steeds nijpender en we weten nog niet welke de gevolgen zullen zijn van het Mobility Package. Het tweede en belangrijkste deel van dit pakket nieuwe Europese regels treedt in februari 2022 in voege. De kans is groot dat de laadcapaciteit in de markt nog meer zal dalen, wat een impact op de transportprijzen zal hebben”, zegt hij.

 

Vanaf volgend jaar wordt de vakbeurs Transport & Logistics een jaarlijks event. De pare jaren zal ze ook in Gent doorgaan  (de onpare jaren blijft ze in Antwerpen). “Voor Transuniverse wordt het event dan bij wijze van spreken een thuismatch. Klanten uit Oost- en West-Vlaanderen zullen gemakkelijker hun weg vinden naar Flanders Expo dan naar het Antwerpse tentoonstellingscomplex. Wij merken dat ze zich dit jaar toch wat lieten afschrikken door de congestie rond Antwerpen”, voegt Filip toe.

 

Bent u er niet gelukt om onze stand in Antwerpen te bezoeken? Dan verwachten wij u binnen iets minder dan een jaar in Gent. De eerste editie van Transport & Logistics Ghent gaat door op 13, 14 en 15 september 2022.

 

play_circle_filled

Omhoog