Transuniverse Forwarding versterkt positie met overname Apmex

Zopas nam Transuniverse Forwarding het groepagebedrijf Apmex International Forwarding uit Evergem (Gent) over. Dit is gespecialiseerd in de trafieken op West-Europa, met de klemtoon op het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Benelux-distributie. Hiermee verstevigen wij onze positie in de groepagemarkt en versterken we ons team met ervaren specialisten.

Apmex is in 2003 opgericht door Alain Merckx. Zijn bedrijf telt vandaag zes medewerkers en realiseert een jaaromzet van zo’n 2,5 miljoen euro. Het geniet een uitstekende reputatie in de groepagesector en is gekend voor zijn professionele dienstverlening en sterke marktkennis. “Wij hebben steeds gekozen voor de kwaliteit en niet voor de kwantiteit. Wij mogen dan ook rekenen op zeer trouwe klanten, toegewijde medewerkers en loyale transportpartners”, zegt hij.

“In mei 2023 ga ik met pensioen en ik heb geen familiale opvolger. Daarom gingen wij op zoek naar een overnemer die de continuïteit zou waarborgen en de kwaliteit zou handhaven. Die vonden we in Transuniverse Forwarding. Een bijkomend voordeel voor ons personeel is dat onze zetel in Evergem op een paar kilometer van die van Transuniverse in Wondelgem is gelegen”, legt hij uit. Alle medewerkers maken de overstap.

Een duidelijke win-win

Voor Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding, is deze overname een duidelijke win-win voor beide bedrijven. “Apmex doet eigenlijk hetzelfde als Transuniverse, zij op een kleinere schaal. Deze integratie verstevigt dus onze positie in de groepage op een aantal kernlanden. Dankzij de goede banden van Apmex met zijn transportpartners verzekeren we ons tevens van extra capaciteit, wat in de huidige marktomstandigheden niet evident is. En we verwelkomen nieuwe collega’s met een bewezen knowhow. Anderzijds kunnen we de klanten van Apmex een bredere waaier aan bestemmingen aanbieden. En voor het personeel van Apmex ontstaan nieuwe doorgroeimogelijkheden”.

Continuïteit verzekerd

Alain Merckx blijft aan boord tot eind april 2023. “Hiermee kan ik de continuïteit verzekeren en de integratie begeleiden. Operationeel zal weinig veranderen: beide bedrijven zullen geleidelijk in elkaar vloeien”, zegt hij.

play_circle_filled

Omhoog