Succesvol duurzaamheidsevent

Succesvol duurzaamheidsevenement bij Transuniverse Forwarding ‘Emission Impossible?’

 

Het duurzaamheidsevenement van Transuniverse Forwarding dat op donderdag 20 juni 2024 plaatsvond, was een groot succes!

 

Gelijkgestemde ondernemers kwamen samen in Wondelgem om te leren over de toekomst van duurzaamheid binnen de logistieke sector.

Voor de informatie zorgde Hans Verboven van onze duurzaamheidspartner Sustacon. Hij legde uit dat duurzaamheid niet alleen verplichtingen met zich meebrengt, zoals de rapportage-eisen van de Corporate Sustainability Reporting Directive, maar ook kansen biedt om de bedrijfsvoering te verbeteren. Hij beschreef een stappenplan om de emissies te verminderen, waarmee de deelnemers aan de slag kunnen gaan.

 

Dat de klimaatverandering ons tot actie noopt, bleek duidelijk uit het betoog van Nic Balthazar. “Een nuluitstoot realiseren in de sector van transport en logistiek tegen 2050 is een gigantische uitdaging, maar er is geen alternatief”.

Met de nodige kwinkslagen schetste hij een doembeeld van een klimaatopwarming die bij een ‘tipping point’ van 1,5 tot 2 graden opwarming niet meer te keren valt. “23,4% van de totale CO2-uitstoot in ons land is afkomstig van transport en terwijl andere sectoren hun uitstoot verminderen, neemt die van het transport nog toe.”

 

Het evenement en netwerkmoment was een mooie stap vooruit in onze gezamenlijke inspanningen voor duurzaamheid. We bedanken iedereen die aanwezig was en hebben er vertrouwen in dat de gedeelde kennis en nieuwe connecties zullen bijdragen aan een duurzamere logistieke sector.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@transuniverse.be of bel ons op +32 (0)9 253 31 00.

 

We kijken uit naar de volgende inspirerende bijeenkomst!

 

play_circle_filled

Omhoog