Maatwerkbedrijf Ryhove als helpende hand bij Transuniverse Forwarding

Sinds november 2020 komen er maandelijks werknemers van maatwerkbedrijf Ryhove een handje helpen bij Transuniverse Forwarding. Eenmaal per maand komt er o.a. een team sterke manschappen helpen bij de opkuis en het net houden van onze terreinen.

 

Een maatwerkbedrijf is een samentrekking van wat vroeger een beschutte werkplaats en een sociale werkplaats heetten. Een beschutte werkplaats is een plek waar mensen met een fysieke beperking tewerkgesteld werden. En bij een sociale werkplaats werden mensen met een attitudebeperking tewerkgesteld. Vanaf 2018 horen deze twee plaatsen samen en vormen ze een maatwerkbedrijf.

 

Ryhove bestaat al ruim 60 jaar en stelt vandaag ongeveer 400 mensen te werk. Een derde wordt tewerkgesteld op de site in Merelbeke, een derde op de site in Gent en een derde gaat ter plaatse bij klanten. In 1961 werd het bedrijf opgericht met als hoofddoel verwerken van drukwerken. Maar door de sterke digitalisering van de laatste jaren, heeft Ryhove deze activiteit sterk moeten verminderen.

 

Vandaag richten ze zich meer op voeding. Hierbij specialiseren ze zich in biscuiterie, confiserie en chocolaterie. De site in Merelbeke focust zich enkel op voeding. In Gent richt Ryhove zich ook nog op voeding, maar in mindere mate. Hier wordt het verpakken van voeding gecombineerd met manueel werk, zoals het vouwen van drukwerk.

 

Wij bij Transuniverse Forwarding hechten belang aan maatschappelijk engagement, daarom kozen wij voor Ryhove. Ook zij zetten zich hier graag voor in en doen dit aan de hand van SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen). Voorbeelden van SDG acties zijn To Good To Go, deelnemen aan de Week Tegen Pesten, geld inzamelen voor de Warmste Week, etc.

 

Initieel was de samenwerking tussen Transuniverse Forwarding en Ryhove eerder sporadisch met af en toe een opdracht drukwerk of manueel werk. Maar sinds vorig jaar komen ze op regelmatige basis langs om onze terreinen proper te houden. Wij zijn heel tevreden met deze samenwerking en raden het elk bedrijf aan!

play_circle_filled

Omhoog