Hamza Daoudi (Supervisor Logistiek): “Vraag naar opslag in combinatie met transport groeit”

Voor een aantal klanten verzorgt Transuniverse de tussentijdse stockage en het picken van goederen die op afroep in het groepagenetwerk worden geduwd. Deze activiteiten vinden plaats in een gebouw naast het crossdock-platform op onze site in Wondelgem. Binnenkort zal Hamza Daoudi de supervisie van de logistiek volledig op zich nemen.

 

Hamza (35) werkt al twee jaar bij Transuniverse. “Na mijn studies communicatie ging ik aan de slag bij Mobistar (nu Orange) als dossierbeheerder, maar vrij korte tijd nadien koos ik voor een andere job, die ik weer inwisselde voor een andere… en nog een paar. De jeugdige onstuimigheid, zeg maar. Zo werkte ik onder meer als marketeer, financiële planner, in de sales en als stockbeheerder. In die laatste job, bij Coca Cola, sprak het heel gestructureerd werken me aan. Dat was mijn eerste contact met de logistiek en transport en ik leerde veel bij. Zo kreeg de logistiekvirus mij te pakken. Toen ik de mogelijkheid kreeg om bij Transuniverse in het cross-dockcenter te werken, maakte ik enthousiast de overstap”, zegt hij.


“In december 2022 kreeg ik het aanbod om Supervisor Logistiek te worden. Eerst kreeg ik de verantwoordelijkheid over de logistiek van een klant gespecialiseerd in vloerbekleding. Eind juni neem ik ook de andere klanten over die tot dan door Filip Janssens worden behartigd, aangezien hij binnen Transuniverse andere verantwoordelijkheden krijgt”, legt Hamza uit.


Verschillende klanten geven er de voorkeur aan om niet alleen hun transporten aan Transuniverse toe te vertrouwen, maar ook hun stockbeheer. Zo’n tien medewerkers nemen de goederen op palletten in ontvangst en slaan ze in rekken op om, op afroep, ze te picken, te labellen en klaar te zetten voor transport. “Hiervoor hebben we in totaal 10.000m² magazijn, goed voor 6.000 à 10.000 palletplaatsen (afhankelijk van het formaat), uitsluitend voor de logistiek van een achttal klanten”, klinkt het nog.

 

Extra palletplaatsen

“De combinatie opslag en transport spreekt steeds meer bedrijven aan. Daarom hebben we de activiteiten gereorganiseerd om in de rekken ongeveer 250 palletplaatsen vrij te maken. Binnenkort komt er nog eens 750 m² vrij – goed voor 600 à 800 palletplaatsen – wanneer een tijdelijke klant vertrekt. We kunnen daarom kort op de bal spelen en nieuwe klanten op vrij korte termijn servicen”, zegt Hamza.

 

Verder automatiseren

Net als in de andere activiteiten van Transuniverse zijn die in de opslag al ver geautomatiseerd. “Bij de intake krijgen alle palletten een label. Elke beweging van de goederen wordt met een handscanner geregistreerd, die met het WMS (Warehouse Management Systeem) communiceert. Binnenkort gaan we een stap verder en nemen we een nieuw scansysteem in gebruik dat de locatie van de goederen in het magazijn nauwkeuriger bepaalt. Hierdoor zullen de pickers gemakkelijker en doelgerichter kunnen werken en kunnen we de traceerbaarheid verbeteren. Ook de communicatie met de administratie wordt dan verder geautomatiseerd. Ook dat maakt een nieuwe efficiëntieslag mogelijk”, aldus Hamza.

 

play_circle_filled

Omhoog