Gateway2Britain-certificaat

Transuniverse Forwarding nu ook Gateway²Britain- gecertificeerd


Transuniverse Forwarding heeft het certificaat Gateway²Britain binnengehaald. Dit is een kwaliteitslabel voor logistieke dienstverleners bedoeld om KMO’s te ontzorgen die occasioneel of in kleine hoeveelheden naar het Verenig Koninkrijk exporteren.


Sinds de Brexit ondervinden continentale bedrijven veel moeilijkheden om met Britse ondernemingen handel te drijven. Dit is veel complexer geworden omdat allerlei documenten, gegevens en certificaten voor de grenscontroles vereist zijn. Daarenboven leiden douaneformaliteiten, invoerheffingen, bijkomende regelgevende verplichtingen tot hogere administratieve en logistieke kosten.


Vooral KMO’s zijn hier de dupe van geworden. Deze bedrijven hebben in het algemeen weinig kennis over de veranderende regelgeving en hebben onvoldoende personeel om de extra administratieve rompslomp erbij te nemen. Ook vinden zij moeilijk transporteurs die hun kleine volumes of irreguliere zendingen naar het VK mee willen nemen.


Daarom werd, specifiek voor KMO’s, het Gateway²Britain-label in het leven geroepen door VIL, het Vlaams innovatieplatform voor de logistiek. Dit certificaat wordt pas na een strenge audit toegekend. Transportbedrijven die het Gateway2Britain-label ontvangen hebben de nodige expertise en ervaring met de import- en exportprocessen met het VK. Zij bieden transparante prijsoffertes en staan garant om het hele proces efficiënt te laten verlopen.


Gecertificeerde bedrijven consolideren de kleinere volumes van de KMO’s zodat deze zich maximaal kunnen focussen op hun kernactiviteiten.

 

play_circle_filled

Omhoog