Opstart expres-shuttle voor groepage en stukgoed op Spanje

Het Iberische schiereiland is een belangrijke bestemming voor Transuniverse. Per week vertrekken maar liefst 40 trucks met groepagezendingen – en in sommige gevallen met volle ladingen – naar Spanje. “Veel groepageklanten vragen ons om ook kleinere zendingen mee te nemen. Die zijn meestal veel dringender. De expres-shuttle op Barcelona is dus een extra dienst voor onze bestaande klanten, maar ze laat ons ook toe om ook een nieuwe doelgroep te bereiken”, legt Frank Adins uit.

Dankzij de dubbele truckbemanning kunnen we het transport naar bestemmingen in heel Catalonië met een volledige dag inkorten. “Dagelijks vertrekt de pendeltruck tussen middernacht en 1 uur vanuit Wondelgem. Ze komt dezelfde dag rond 16 uur aan op de terminal in Barcelona van onze partner EKOL.  Daar worden de zendingen ’s nachts gesorteerd zodat ze ’s anderendaags tot bij de bestemmelingen in het Noordoosten van Spanje geraken”, voegt operations manager Kevin Van Ongeval toe. Een uitbreiding van de expresdienst naar heel Spanje staat voorlopig nog niet op de agenda.

De nieuwe dienst, die zich zowel richt tot gepalettiseerde zendingen als stukgoed (dozen), is een pendel. Dit betekent dat ook tussen Barcelona en België het traject een dag minder duurt. In dat geval vertrekt de truck uit Barcelona om 19 uur en komt die ‘s anderendaags rond 14 uur in Wondelgem aan. De distributie naar de eindbestemming gebeurt dan de volgende morgen.

Rekening houdende met het rijverbod voor vrachtwagens in Frankrijk op zondag, zijn er zes shuttles per week.

play_circle_filled

Omhoog