Ergonomisch werken in onze nieuwe Ergo Loft

In de huidige situatie waarin thuiswerk bijna de norm is geworden, komt men nog meer tot het besef dat een ergonomische werkplek van het grootste belang is. Daar zijn wij bij Transuniverse al langer van bewust: wij leiden al jaren een proactief HR beleid omdat we weten dat dit ten goede komt aan de dienstverlening voor onze klanten. Uit een enquête bij onze medewerkers bleek dat ze ergonomie, fitheid en welzijn op het werk heel belangrijk vinden. Daarom lanceerden wij – nog voor de Covid 19-crisis – het project Ergo Loft.

Door de groei van ons bedrijf ontstond een ruimtetekort. De zolder van ons kantorengebouw was nog ruwbouw en dus onbenut. We hebben deze in samenwerking met Loff, een specialist in maatkantoren, onder handen genomen. De salesafdeling en de ondersteunende diensten zijn er kort voor de crisis ingetrokken.

Olivia Adins en HR-manager Valérie Van Haver hebben samen met Loff het project ‘Ergo-Loft’ tot een goed eind gebracht. Daarbij focusten ze op het kantoormeubilair en een optimale ruimte-indeling. De keuze viel op elektrisch verstelbare zit-sta tafels in combinatie met ergonomische HÅG bureaustoelen. Ook voor de vergaderzaal kozen ze voor een sta-oplossing met de bedoeling om efficiënter, gezonder en productiever te overleggen.

Saskia Mortier, internal sales medewerker, is heel enthousiast over het project. “Gezien ik niet van de grootste ben, is een zit-sta tafel een echte meerwaarde voor mij. Niet alleen kan ik nu af en toe rechtstaand werken, maar ook tijdens het zitten kan ik de tafel perfect op mijn gestalte afstellen. Bovendien voel het dankzij de aankleding van de ruimte helemaal niet alsof ik op kantoor ben”.

De Ergo-Loft in onze zolder is een succesvolle pilot. Op termijn zal het concept doorgetrokken worden naar de andere afdelingen.

In de onderstaande video’s vertellen Olivia en Valérie meer over onze Ergo-Loft.play_circle_filled

Omhoog