Transuniverse steunt renovatie De Villa

Tijdens de viering van onze 35e verjaardag haalden wij ruim 11.000 euro op voor het goede doel. Wij kozen toen om MPI Pottelberg te steunen, een school waar kinderen een aanpak op maat genieten. Vaak gaat het om jongeren uit een kwetsbare of verontrustende situatie. Ze worden verwelkomd in verschillende ‘leefgroepen’, waaronder De Villa. Dit is een internaat voor jongens en meisjes tussen 2,5 en 18 jaar met meer nood aan ondersteuning.

Opvoeders dragen er bij tot een maximale ontplooiing van de totale persoonlijkheid van elk kind, opdat zij na hun verblijf klaar zijn om te functioneren in onze maatschappij. Dat gebeurt onder meer door het creëren van een huiselijke, gezellige sfeer, met de nadruk op een positieve en alledaagse leefomgeving.

De Villa was aan renovatie toe. Dankzij het opgehaalde geld kan Transuniverse bijdragen tot deze ingrijpende werken. Deze zomer werd het gebouw uitgebreid en vernieuwd. De ruimte werd efficiënter ingericht en er werden aparte hoeken gemaakt. Om dit project te verwezenlijken werkte MPI Pottelberg samen met  ‘De Poort’, een sociale werkplaats in Kortrijk die onder meer werkzoekenden begeleidt.

 

 

 

play_circle_filled

Omhoog