Transuniverse heeft met de gereputeerde Britse Europa Worldwide Group een samenwerkingsakkoord gesloten. Vanaf 1 juni verzorgt de groepagedivisie Europa Road voor Transuniverse de zendingen van en naar Groot-Londen en Engeland. Ze staat ook in voor de douane-afhandeling. Transuniverse neemt als exclusieve partner voor België deze taken in ons land op zich voor Europa Road. Dagelijks vertrekken twee express-shuttles naar de hub in Dartford, wat de leveringstermijnen in Engeland fors vermindert.

 

“Het Verenigd Koninkrijk is al vele jaren een van de kernmarkten van Transuniverse. Veel klanten worden rechtstreeks bediend, maar voor kleinere en middelgrote zendingen werken we samen met enkele sterke regionale partners: Caledonian in Schotland, Neill & Brown in het noorden van Engeland en Twente Express in de Midlands en de regio rond Birmingham. In het zuiden van het land en Groot-Londen werkten we tot nu toe samen met een aantal lokale partners die instonden voor de distributie in hun regio. De Brexit veranderde de situatie fundamenteel omdat de nadruk op een goede en snelle douaneafhandeling kwam te staan”, zegt Kevin Van Ongeval, Group Operations manager van Transuniverse.

“Kleine spelers met lokale depots hebben beperkte mogelijkheden op gebied van opslag onder douane. Ze kunnen ook de inklaring en andere douanetaken moeilijk aan. Met de Brexit werd snel duidelijk dat we in Engeland met een grotere partner met een uitgebreid netwerk en stevige douanediensten in zee moesten gaan. Die vonden we in Europa Road”, legt Kevin uit.


Europa Road
Europa Worldwide Group is één van de grootste vervoerders en logistiekers van Groot Brittannië. De groepageafdeling Europa Road beschikt over een hypermoderne centrale hub in Dartford, die dagelijks met dertien regionale hubs in verbinding staat. Dartford is ook de hub voor de transporten van en naar Europa. Een van de specialiteiten van Europa Road is express groepage.


Exclusief partnership
Transuniverse is nu de exclusieve partner van Europa Road in België. Dagelijks komen vanuit Dartford twee eigen trailercombinaties van Europa Road via de Kanaaltunnel in Wondelgem toe. Daar worden de trailers afgekoppeld en vertrekken de trucks onmiddellijk met twee klaarstaande trailers naar het VK terug.


“Door de efficiënte inzet van trailers, een 24h-service tussen beide hubs en de snelle afhandeling van de douaneformaliteiten kunnen we samen een snellere dienstverlening tussen België en Engeland waarborgen. Zo kunnen we het tijdsverlies dat door de Brexit in de keten ontstond grotendeels compenseren”, verduidelijkt Bart De Scheemaecker, Traffic Operator voor het VK & Ierland.


Best-mogelijke dienstverlening
Dankzij deze samenwerking kunnen beide partijen de best-mogelijke dienstverlening aan hun cliënteel aanbieden en hun marktaandeel vergroten. “In een volgende fase zal Europa Road ook gebruik maken van Transuniverse’s aansluitingen naar de Europese bestemmingen die het bedrijf niet zelf bedient, om zo een door-to-door oplossing aan te reiken aan zijn cliënteel”, voegt Kevin toe.


Meer en snellere transporten
“In het VK hebben we nu in elke belangrijke regio een sterke strategische partner met een grote regionale hub. Dat betekent dat we, naast de twee vertrekken van de expressgroepagedienst met Europa Road, niet minder dan zes à zeven vertrekken per dag naar de verschillende regio’s van het VK kunnen garanderen. En door meer begeleid vervoer in te zetten kunnen we ook de transittijden aanzienlijk verminderen”, stelt Bart nog.