Ivan Sabbe eerste externe bestuurder

De West-Vlaamse ondernemer en voormalig Vlaams parlementslid Ivan Sabbe is onlangs toegetreden tot de raad van bestuur van Transuniverse Forwarding. Hij is er de eerste externe bestuurder.

Ivan Sabbe is een rasechte ondernemer. Hij startte zijn loopbaan in het familiale tapijtbedrijf Prado uit Kuurne. Daarna ging hij aan de slag als commercieel directeur bij Pauwels Trafo. Hij is echter vooral bekend als de eerste CEO van Lidl Belgium. Onder zijn leiding kende de Duitse keten zijn grootste ontwikkeling. Hij bracht de keten in 13 jaar tijd naar 278 filialen en een omzet van 1 miljard euro. Vandaag telt Lidl ruim 300 winkels in België. Na een verrassende overstap in de politiek – hij was vijf jaar lang lid van het Vlaamse Parlement voor Lijst Dedecker – besloot hij zich weer volop toe te leggen op het ondernemerschap. In 2012 kocht hij de groothandelszaak voor de horeca ISPC, dat hij vijf jaar later succesvol doorverkocht aan de Nederlandse groep Sligro.

Met zijn inzichten als succesvolle en strategisch denkende ondernemer versterkt Ivan Sabbe de raad van bestuur in een periode waarin Transuniverse zich opmaakt voor een nieuwe fase van groei en innovatie.

Ivan Sabbe
play_circle_filled

Omhoog