Transuniverse Forwarding en Italmondo bundelen hun krachten

Transuniverse Forwarding en Italmondo hebben een strategisch partnerschap gesloten. Voortaan verzekert deze Italiaanse groepagespecialist de distributie van onze zendingen in heel Italië en omgekeerd. Onze beide bedrijven kunnen zo hun groepagetrafieken tussen Italië en België naar een nog hoger niveau tillen.

Dit strategisch partnership stelt Transuniverse in staat om zijn diensten van en naar Italië, een van zijn kernmarkten, verder te verbeteren. Momenteel verzorgen we meer dan 50 vertrekken per week naar dat land, maar dit cijfer zal naar verwachting snel groeien.

Italmondo heeft overslagplatforms in heel Italië. Hierdoor kunnen rechtstreekse lijndiensten vanuit Wondelgem (Gent) naar de grootste steden en industriecentra worden opgezet, terwijl vroeger groepagezendingen moesten worden overgeslagen in ons crossdockcenter in Milaan. Dankzij deze directe lijnen kunnen de doorlooptijden naar alle bestemmingen in Italië aanzienlijk worden verkort. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met Italmondo, een toonaangevende en gerespecteerde speler in Italië, voor beide partijen zeer gunstig zal zijn”, zegt Olivia Adins, lid van de Raad van Bestuur van Transuniverse Forwarding.

Meer import- en exportstromen

Italmondo heeft 10 vertrekken per week naar België. Voor diens klanten gaat Transuniverse nu – via onze dochteronderneming Intercargo Logistics – de distributie in België verzorgen.

Omdat Transuniverse op het fijnmazige netwerk van Italmondo in Italië kan steunen, kunnen onze klanten met vooral exportstromen naar dat land rekenen op een verbeterde dienstverlening. Zowel in Milaan als in Wondelgem blijven de contactpersonen dezelfde.

Dankzij deze samenwerking zullen de volumes dus in beide richtingen groeien, zodat wij op vrij korte termijn ook de frequentie van de vertrekken zullen vergroten. Zo wordt Transuniverse in België een van de grootste spelers – zo niet de grootste – in het groepagevervoer van en naar Italië.

Wie is Italmondo Group?

De Italmondo Group (ITLM) is in Italië toonaangevend op het gebied van nationaal en internationaal transport, geïntegreerde logistiek en expeditie. Ze houdt zich ook bezig met logistiek en advies op vlak van e-commerce en startups. De groep werd in 1953 opgericht door Commendatore Giacinto Chiesa. Zijn zoon Federico Pozzi Chiesa, is vandaag CEO. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Arluno bij Milaan en telt meer dan 1.000 medewerkers in 25 filialen. Het bezit 500.000 m² terreinen en 250.000 m² overdekte magazijnruimtes. Buiten Italië is de groep ook aanwezig in Duitsland, Spanje, België (met enkel logistieke diensten in Moeskroen), Servië, Bulgarije en China.

Dit is de tweede grote strategische samenwerking die wij op korte tijd aangaan. In augustus sloten we al een akkoord met de Deense groep LEMAN, één van de marktleiders in de groepagesector in Scandinavië. Hierdoor kunnen we de frequentie op Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland verhogen.

 

play_circle_filled

Omhoog