Customs Officer

Customs Officer

 

Transuniverse Forwarding is sinds 1983 actief in de groupage- en transportsector. Vanuit onze kantoren in Wondelgem, Parijs en Roemenië hebben wij door de jaren heen een netwerk opgebouwd bestaande uit vaste klanten en trouwe agenten.

We zijn gespecialiseerd in groupage naar Oostenrijk, de Baltische Staten, Benelux, Cyprus, Oost-Europa, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Iran, Italië, Portugal, Spanje, Scandinavië, Zwitserland, Maghreb, Algerije, Ex-Joegoslavië, Turkije en de Verenigde Staten.

Bij een groeiend bedrijf horen natuurlijk steeds meer werknemers. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat doet een Customs Officer?

 Je ondersteunt de planningsafdeling op het gebied van douaneaangiftes (NCTS, PLDA en EMCS) en -reglementeringen. Deze stel je beschikbaar in Navision, zodat de chauffeurs geen vertraging oplopen.

 De volledige voor- en nabehandelingen van alle douaneaangiftes verzorg jij. Dit kunnen zuiveringen, vergunningen en de nodige bewijzen ter ondersteuning van de aangifte zijn. Daarbij stel je ook de klanten op de hoogte van de reglementeringen.

Je past de douanetarieven van goederen correct toe aan de hand van de nomenclatuur en geeft opdrachten door aan ons kantoor in Roemenië.

Je zorgt voor een vlotte doorstroming van de goederen met de douaneformaliteiten in het transport en vermijdt op die manier douane gerelateerde boetes.

Binnen deze functie zal je verantwoordelijk zijn voor het rapporteren van eigen werkzaamheden.

 

Wat zijn jouw talenten en vaardigheden?

  • Je hebt kennis van douanedocumenten, douanetarieven en de douanewetgeving.
  • Er is reeds een eerste ervaring met het ERP-pakket Navision, het MS-Office pakket en je hebt kennis van transportdocumenten.
  • Je houdt ervan om continue bij te leren, zowel door interne als externe opleidingen.
  • Gezien je veel dagelijks in contact komt met onze klanten schrikt telefonisch contact en via mail communiceren in Nederlands, Frans en Engels jou zeker niet af.

 

Wat heeft Transuniverse Forwarding jou te bieden?

Je komt terecht in een enthousiast team binnen een groeiend internationaal bedrijf! Je ontvangt een marktconform salarispakket aangevuld met extralegale voordelen. Er zijn steeds doorgroeimogelijkheden.

 

Ben je ervan overtuigd dat jij de persoon bent die wij nodig hebben?

Twijfel zeker niet om jezelf aan ons voor te stellen. Dit kan door te mailen naar ellen.decock@transuniverse.be. Nadien nodigen we je graag uit voor een eerste kennismaking.

play_circle_filled

Omhoog